هر کارخانه تولید دارویی دارای منطقهای است که در آن مواد اولیه را توزین و به ظروف تمیز منتقل میکنند. این منطقه شامل نامهای مختلف، از جمله توزین، اتاق توزین، توزین مرکزی، دارویی، محل توزیع، تقسیم بندی (قسمت به قسمت) و بخش میشود.
اتاق توزین از سه بخش تشکیل شده است:
- 1- محل استقرار مواد اولیه
2- اتاق توزین
3- محل فرایند تحویل توزین به تولید
کفپوش رزینی اتاق توزین کارخانهی داروسازی
⦁ كفپوش بايد كاملاً مقاوم و نفوذ ناپذير، ضد اسيد (مانند کفپوش اپوکسی)، صاف و بدون خلل و فرج ، ترك و شيار باشد.
⦁ قابل شستشو و دارای شيب كافی به سمت مسير فاضلاب باشد، تا از تجمع آب در سطح كف سالن توليد جلوگيری شود.
⦁ زاويه بين كفپوش و ديوار بايد دارای انحنا باشند.
در این مطالعهی موردی نوع کفپوش و مراحل نصب و اجرای کفپوش رزینی مورد استفاده در اتاق توزین یکی از داروسازیهای تهران مورد بررسی قرار گرفتهاست.
شرح نیاز داروسازی: بنا به درخواست مدیریت فنی داروسازی، اتاق توزین به دلیل تردد بالای افراد و تجهیزات، نیازمند کفپوشی با مقاومت سایشی بالا و در عین حال با سرعت نصب و اجرای بالای کفپوش بود، چراکه به دلیل اهمیت سالن توزین در فرایند تولید دارو، در این کارخانه امکان توقف خط تولید وجود نداشت و لاجرم عملیات نصب بایستی در تعطیلات آخر هفته تکمیل میشد.
-
مشخصات کفپوش سالن توزین داروسازی:
متراژ: 400 مترمربع
زیرآیند: بتن
ملاحظات کفپوش مورد نیاز: مقاومت سایشی بالا/ سرعت نصب بالای کفپوش
نوع کفپوش رزینی انتخابی: کفپوش آکریلات یا کفپوش MMA
سیستم کفپوش رزینی طراحی شده برای این کاربری، کفپوش رزینی بر پایه رزین متیل متاکریلات (کفپوش MMA) به دلیل سرعت پخت بسیار بالای آن در کنار مقاومت سایشی مناسب آن بود. کفپوشهای MMA به دلیل سرعت پخت و پلیمریزاسیون بسیار بالا تنها دو ساعت پس از پایان عملیات اجرای کفپوش قابلیت بهره برداری دارند. کفپوش MMA مورد استفاده در این اتاق توزین متشکل از سه لایهی اصلی پرایمر، میانی (با طرح فلیک- Flake Design) و روکش محافظ بود.
شماتیک کفپوش MMA اجرا شده در اتاق توزین داروسازی
مراحل نصب کفپوش رزینی MMA:
1- آماده سازی سطح بتن: ابتدا سطح بتن از طریق کفسابی و پس از آن استفاده از جارو از هرگونه آلودگی و گرد و غبار پاک شد. هرگونه ترک، نقطهی سست و درزهای بتن در این مرحله به طور کامل تخلیه شدند.
3- روکش میانی: در کمتر از نیم ساعت پس از اجرای پرایمر، می توان عملیات نصب لایهی
میانی کفپوش آکریلات (MMA) را آغاز نمود. این لایه با استفاده از لیسههای شانهای دستهدار بر سطح بتن پخش شده و پس از تراز شدن فلیکهای رنگی بر سطح کفپوش پراکنده میشوند تا به طرح فلیک (FLAKE DESIGN) مورد نظر دست یابیم.
4- روکش محافظ: روکش نهایی کفپوش آکریلاتی MMA حدود یک ساعت پس از نصب لایهی میانی قابل اجرا است. این روکش محافظ آکریلاتی بی رنگ و شفاف بوده و پخت آن پس از حدود 30 دقیقه انجام می شود.
کفپوش MMA اتاق توزین داروسازی پس از پایان نصب کفپوش و آغاز بهره برداری
گالری تصاویر کفپوش آکریلات/ کفپوش MMA اتاق توزین داروسازی