EN

اهمیت غلتک دست دوم در نصب کفپوش اپوکسی

اهمیت غلتک دست دوم در نصب کفپوش اپوکسی
اهمیت غلتک دست دوم در نصب کفپوش اپوکسی

اهمیت غلتک دست دوم در نصب و اجرای کفپوش اپوکسی:

برای داشتن کفپوش رزینی با کیفیت (انواع کفپوش اپوکسی، کفپوش پلی یورتان، کفپوش MMA)، زیبا و با دوام علاوه بر استفاده از متریال کفپوش رزینی مرغوب که متناسب با کاربری کف انتخاب شده است، باید کفپوش درست و اصولی نصب و اجرا شود. در نهایت، از مواد اولیه با کیفیت و مجری کفپوش ماهر و باتجربه، سطحی زیبا، کارا و بادوام به دست می‌آید. 
غلتک دست دوم یکی از مهم ترین مراحل در فرآیند نصب و اجرای کفپوش اپوکسی است. اما متاسفانه این مرحله آنطور که باید جدی گرفته نمی‌شود و بعضاً مجریان کفپوش کم تجربه و تازه کار به راحتی از این انجام این مرحله چشم پوشی می‌کنند. بساپلیمر در این مقاله، به بررسی اهمیت اجرای غلطک دست دوم در نصب کفپوش اپوکسی یا بطور کلی انواع مختلف کفپوش رزینی می‌پردازد.

 

 

 

 

 

 

غلطک دست دوم

غلتک دست دوم در اجرای کفپوش رزینی که در ضخامت کفپوش اپوکسی کمتر از یک میلیمتر و به صورت پوشش کف و غیر خودتراز اجرا می‌شود، اهمیت می‌باید. پس از پایان اجرای لایه نهایی (Top Coat)، مجریان کفپوش با استفاده از غلتکی دیگر، سطح نهایی کفپوش را پرداخت و به یکنواختی فام و پشت پوشی آن کمک می‌کنند. اصطلاحاً به این تکنیک "غلتک دست دوم" گفته می‌شود. اگر کفپوش اجرا شده نازک و کم ضخامت باشد، می‌توان مرحله غلتک دست دوم را با استفاده از غلطک کوچک مناسب رنگ، اجرا کرد. در صورتی که کفپوش ضخیم‌تر (حدود 700 میکرون) و یا خودتراز باشد، بهتر است از غلتک پشمی استفاده کنیم. عدم اجرای غلطک دست دوم در مرحله آخر نصب کفپوش اپوکسی، می‌تواند مشکلاتی را به همراه داشته باشد که رایج ترین آن، تجمع بیش از حد انتظار ذرات گرد و غبار بر روی کفپوش است.

در شکل زیر، مرحله‌ی غلطک دست دوم به خوبی اجرا نشده، بدین ترتیب سطح سریع آلودگی را به خود جذب کرده است.



Back-rolling-installation


دلایل اجرای غلتک دست دوم

از بین بردن رد غلطک یا ماله به جا مانده بر روی کفپوش اپوکسی

درست همانطور که یک نقاش پس از رنگ کردن دیوار، آن را بررسی می‌کند، مجریان کفپوش رزینی نیز باید کفپوش اجرا شده را از جهت مختلف بررسی کنند. نور از جهات مختلفی بر روی کفپوش می‌تابد و بررسی کفپوش از زوایای مختلف باعث می‌شود تا رد غلطک یا ماله به جا مانده بر روی آن بهتر دیده شود. اجرای غلتک دست دوم، اثرات به جا مانده غلطک و ماله را به خوبی محو می‌کند و سطح نهایی کفپوش یکنواخت می‌شود.
 
  • پخت کامل سطح نهایی کفپوش

قبلاً در مورد اهمیت اختلاط متریال کفپوش اپوکسی صحبت کرده ایم (برای مشاهده اشتباهات رایج اختلاط کلیک کنید.) و می‌دانیم که یکی از مهم ترین عوامل تاثیرگذار بر روی یکنواختی سطح کفپوش، رعایت نسبت اختلاط است. ضخامت کفپوش اپوکسی کم و نازک، خطر پخت نامناسب را افزایش می‌دهد، زیرا مقدار متریال کفپوش ریخته شده روی کف بسیار کم است. بنابراین، ممکن است حتی با وجود اختلاط دقیق و رعایت نسبت، قسمت از کفپوش به اندازه کافی پخت نشده باشد. اجرای غلط دست دوم باعث می‌شود تا هاردنر (جزء B) به همه جای کفپوش برسد، با قسمت پخت نشده‌ی آن ترکیب و سطح کفپوش کاملاً پخت شود.

غلتک مناسب برای اجرای غلتک دست دوم

برای اجرای غلتک دست دوم و پرداخت نهایی باید از ابزار کفپوش اپوکسی و غلطک استاندارد استفاده کنیم. در وهله‌ی اول غلطک مورد نظر باید کاملاً نو و تمیز باشد تا سطح کفپوش را آلوده نکند. هنگام اجرای غلطک دست دوم از کفش مخصوص سنبله دار استفاده می‌شود. مجری باید به تمام قسمت کفپوش دسترسی داشته باشد، به راحتی بتواند کفپوش را از زوایای مختلف نوری ببیند و رد غلتک یا ماله به جا مانده را تشخیص دهد. ابزار کفپوش اپوکسی مناسب برای اجرای مرحله‌ی غلطک دست دوم، یک غلک متوسط است. غلطک کوچک مواد کفپوش را یکنواخت پخش نمی‌کنند و استفاده از آن نیازمند زمان بیشتری است. غلطک نسبتاً پهن (تقریباً 50 سانتی متری) و متوسط سرعت اجرای کفپوش را افزایش می‌دهند و سطح را به خوبی یکنواخت می‌کنند اما در مقابل معایبی نیز دارند. اگر سطح کفپوش کاملاً صاف نباشد، غلتک پهن متریال را به طور مساوی پخش نمی‌کند و به دلیل ابعاد بزرگی که دارد مواد بیشتری را به خود جذب کرده و زود سنگین می‌شود و کار را برای مجری کمی دشوار می‌کند.

بساپلیمر اینجاست تا علاوه بر ارائه مشاوره رایگان تخصصی در زمینه انتخاب سیستم کفپوش رزینی، با دادن مشاوره و پاسخ به سوالات مجریان کفپوش رزینی، مشکلات آن را حل کند. همین حالا با ما تماس بگیرید!
  • تاریخ انتشار:23 آذر 1399
دیدگاه خود را بنویسید
  •