به دلیل تنوع محصولات قابل استفاده به عنوان کفپوش کارخانجات صنایع غذایی، صنایع لبنی و کارخانجات تولید نوشیدنی، انتخاب کفپوش مناسبی که پاسخگوی تمامی نیازهای کارخانجات صنعت غذایی و لبنی باشد، به تصمیمی چالشی تبدیل شده است. در زمان انتخاب روش کف سازی کارخانجات صنایع غذایی، پیشتر و مهمتر از هر عاملی باید استانداردهای دقیق سلامتی، ایمنی و بهداشتی ضمن رعایت محدودیت های بودجه در نظر گرفته شود.
با این وجود واقعیت این است که عملکرد نامناسب کفپوش کارخانه (مانند شکستن، تاول زدن، سایش شدید، جدایش از کف و ...) که ناشی از مواد ناکافی یا ارزان قیمت باشد، در نهایت تأثیر منفی بر بهره وری کارخانجات مواد غذایی خواهد گذاشت.
بنابراین دانستن دلایلی که می تواند منجر به نارسایی
کفپوش در صنایع غذایی و آشامیدنی شود، می تواند به جلوگیری از بروز چنین مواردی کمک کند. به قول معروف، پیشگیری همیشه بهتر از درمان است!
مشکلات کفپوش صنایع غذایی و لبنی
همانطور که در مقدمه اشاره شد، به منظور دستیابی به فضایی بهداشتی در کارخانجات صنایع غذایی و لبنی و همچنین افزایش بهرهوری کارخانه، ضروری است در زمان کفسازی کارخانه و انتخاب کفپوش مناسب آن به فرایندهای جاری در بخشهای مختلف کارخانه صنایع غذایی و لبنی مانند سالن تولید، آزمایشگاه، سالن بسته بندی، انبار و ... دقت نمود و براساس نیازهای هربخش از کفپوش نسبت به انتخاب کفپوش مناسب اقدام نمود. طبیعی است در این مسیر بهرهگیری از دانش و تجربهی مشاوران انتخاب کفپوش میتواند بسیار راهگشا باشد.

کفپوش اپوکسی کارخانه صنایع غذایی (تولید آرد)
در صورت نیاز به دریافت مشاورهی رایگان انتخاب و خرید کفپوش صنایع غذایی و لبنی اینجا کلیک کنید.
1-کنترل نامناسب بهداشت در کفسازی کارخانجات صنعتی
کفپوش کارخانجات صنایع غذایی به دلیل حساسیتهای بهداشتی کارخانه و الزامات مقرارات بهداشتی، به صورت روزانه تحت شستشوی مداوم قرار دارد. به دلیل حضور آب و رطوبت ناشی از شستشوی روزانهی کفپوش، درزها، بندکشیها، خطوط گروت و ترکهای سطحی کفپوشهای سنتی مانند سنگ، سرامیک و کاشی ضد اسید، محل بسیار مناسبی برای رشد و نمو باکتریها، قارچها، کپکها و آفات است. حضور و رشد این میکرواورگانیسمها نه تنها کیفیت هوای داخلی کارخانه صنایع غذایی را کاهش میدهد بلکه تهدیدی برای سلامت هر محصول غذایی که در این کارخانه فراوری یا تولید شود نیز خواهد بود. در موارد شدید، این مسئله میتواند منجر به شیوع بیماریهای ناشی از مواد غذایی آلوده شود که با مرگ مصرف کنندگان به اوج خود میرسد. آسیب جبران ناپذیر به شهرت برند و دعاوی پرهزینهی حقوقی نیز میتواند به دنبال آن رخ دهد.
نكتهی مهم دیگر آنکه به دلیل شستشوی مداوم کفپوش کارخانجات صنایع غذایی و لبنی، کفپوش انتخابی بایستی مقاوت به لغزش مناسبی داشته باشد تا صدمات احتمالی به پرسنل جلوگیری کند.

کفپوش کارخانه صنایع غذایی و لبنی تحت شستشوی مداوم است.
همچنین بخوانید:
چرا کفپوش اپوکسی تاول میزند
راهنمای نظافت و نگهداری کفپوش اپوکسی
2-مقاومت شیمیایی ناکافی کفپوش سالن تولید
اسیدهای آلی، قلیاها و نمکها و همچنین روغنهای داغ، خون، قندها، روان کنندهها و چربیهایی که مواد اولیهی محصولات تولیدی کارخانجات صنایع غذایی و آشامیدنی را تشکیل میدهند، طی فرایندهای جاری در سالن تولید معمولاً بر کف سالن تولید ریزش دارند و اگر از سطح کفپوش به شکل مناسبی محافظت نشود، باعث آسیب و خوردگی آن میشوند. بنابراین در زمان انتخاب روش کفسازی کارخانه صنایع غذایی اطمینان یابید که کفپوش انتخابی مقاومت شیمیایی مناسب در برابر مواد اولیه مصرفی شما در خط تولید داشته باشد. درجه حرارت آلایندههای شیمیایی و یا مواد مضر بایستی در نظر گرفته شود. به عنوان مثال، روغن در دمای اتاق نسبتاً بی اثر است اما هنگام گرم شدن در دمای بالا، بسیار خورنده است.

به دلیل ریزش مواد شیمیایی و خورنده، سطح کفپوش کارخانجات صنایغ غذاییو لبنی باید ضد اسید باشد.
3-مقاومت ضعیف کفپوش در برابر شوک حرارتی
کفپوش کارخانه های مواد غذایی و آشامیدنی در معرض فرآیندهای تمیز کردن و شستشوی شدید هستند که به منظور از بین بردن خون، روغن و سایر آلایندههای شیمیایی از سطح کفپوش سالن تولید، با استفاده از آب بسیار گرم یا حتی بخار آب انجام میشود. از آنجا که اکثر کارخانههای مواد غذایی و آشامیدنی در دمای محیط کار میکنند، طی مراحل تمیز کردن و شستشو کفپوش دچار شوک حرارتی میشود زیرا کف ناگهان در معرض دمای تا بیش از 180 درجه سانتیگراد قرار می گیرد.
شوک حرارتی چیست؟
همه ی انواع مختلف کفپوش و کفسازی کارخانجات با کاهش و افزایش دما انقباض و انبساط مییابند. چنانچه سرعت این تغییر ابعادی کفپوش تفاوت زیادی با زیرسازی کفپوش (بتن، فلز و ...) داشته باشد، این اختلاف منجر به شکستن، جدایش از کف و خرابی کفپوش میشود.
بیشتر بخوانید :
جدایش کفپوش اپوکسی از کف
4-انتقال بیش از حد رطوبت به کفپوش
یکی دیگر از دلایل عمده شکست کفپوش در کارخانههای مواد غذایی و لبنی انتقال بیش از حد بخار رطوبت از طریق زیرآیند بتنی در زیر کفپوش است. چنانچه بدون اصلاح مشکل عبوردهی بخار زیرآیند، اقدام به نصب کفپوش شود مشکلاتی چون تاول زدن و جدایش از کف منجر به خراب شدن کفپوش کارخانه صنایع غذایی خواهد شد.